Мениджърът на Арсенал Микел Артета не скри яда си от ситуацията на Вилям Салиба. Привлеченият за 25 милиона паунда от Сент Етиен защитник все още няма нито един официален мач за лондончани и почти сигурно си тръгва през януари.

Младият специалист беше попитан какво мисли за новините от Франция, че на 19-годишния Салиба му е писнало от ролята си на "замразена" дълбока резерва на стадион "Емиратс".

"На мен ми писна от тази ситуация, защото както виждате, ние се опитахме да намерим решение преди затварянето на трансферния прозорец, за да му дадем игрови минути", заяви Артета.

"Обясних, че той се нуждае от тази една преходна година, когато решихме да го закупим от Сент Етиен и да го върнем обратно под наем. Поради много причини това не се случи и той няма да разполага с тази преходна година."

"В момента трябва да го оставим извън групата, защото имаме много централни защитници, което е болезнено, защото имаме и доста контузени, но това е част от професията. Да, възможно е да го пратим под наем през януари. Ще решим какво е най-добре за него, но това ще зависи от мнението му и от положението с другите футболисти в тима", допълни Артета.